Jaktsesongen er i gang

20. juni 2018Skrevet av: BackerSkeie

Hodejegere. De jakter på talenter, legger sin ære i å plukke ut de beste som senere skal styre de største. Hva ser de etter? Hva feller en ellers velkvalifisert toppleder?

I Juli møtte Finansavisen seks av Norges fremste hodejegere. I den forbindelse tok Knut Ole Tande, managing partner i BackerSkeie, del i en spennende diskusjon.

Hva er den største tabben en god kandidat kan gjøre i møtet med en hodejeger?
Tande: “Møte uforberedt og litt uinteressert til første intervju. Selv om kandidaten blir kontaktet av oss er det viktig at forberedelsene er gode hvis han/hun takker ja til en samtale. Å skryte på seg gode resultater som ikke kan underbygges er like farlig som å ikke tydeliggjøre hva vedkommende har oppnådd av resultater i sine tidligere roller”

Hvordan skiller du en kandidat som virkelig brenner for jobben fra en kandidat som bare er flink til å selge seg selv?
Tande: “Forberedelse, grundighet og match med CV. Energi og motivasjon: tydeliggjøre gjennom svarene de gir rundt hva som motiverer generelt og hva som motiverer med stillingen spesielt. Hvordan vedkommende reflekterer rundt sin bakgrunn og erfaring opp mot den jobben som er aktuell. ”

Sosiale medier

Et særlig populært medium for både arbeidstaker og arbeidsgiver er LinkedIn. I fjor ble det brukt av 19% av befolkningen mellom 16 og 79 år. Men hvor viktig er det egentlig å være aktiv her? Og blir det ekte, tradisjonelle nettmerket mindre viktig? Det ser ut til at sosiale medier er og blir en sentral del av jobbhverdagen i mange norske bedrifter. Undersøkelser viser at 93% av de statlige virksomhetene som er på sosiale medier, bruker disse til å aktivt utvikle virksomhetenes omdømme. I næringslivet er andelen 68%.

Eksempler på større og mindre tabber i sosiale medier finnes det flere av.
Tande: “Du skal være ekstremt bevist på hva du kommenterer og deler, for det bygger “brandet” ditt i fremtiden. Innleggene du deler og liker identifiserer deg, og du bygger en holdning og en profil ut i fra det.”
“Vi må kvalitetssikre alle kanaler. Når en ny leder blir annonsert blir vedkommende googlet, og da må vi ha tatt vurderinger på hva som eventuelt kan komme opp.”

Teknologi

Er en utdannelse innenfor IT kritisk for å nå toppen?
Tande: “Ja, jeg tror topplederen må evne å se hvordan teknologien kan brukes for å nå forretningsmål. Begynn med strategi og forretning, ikke med teknologi! Der har det blitt gjort gale vurderinger tidligere, i alle fall i en del bransjer.”

Bransjens Utvikling

Markedet for landets hodejegere er hett og Oslo koker, hvor man ser at markedet blir større samtidig som kaken vokser.

Hvordan vil markedet se ut? Kan personlighetstester og Big data gjøre jobben deres?
Tande: “Vi ser at styrerom åpner seg opp som et marked. Etterspørselen etter styreevaluering og styrerekruttering øker, sier Tande. Vi må få ut budskapet om hva vi egentlig driver med, vi har en omfattende prosess som sikrer de riktige beslutningene hos våre kunder. Alle som henvender seg til oss kan bli en potensiell eller fremtidig kunde. Vi må behandle alle med respekt.”

Utdrag fra Finansavisen, Juli 2018.

 

Om BackerSkeie Executive Search

BackerSkeie Executive Search er et ledende selskap i Norge innen Executive Search med lang erfaring fra rekruttering av fremragende ledere til norske og internasjonale selskaper. Har du en utfordring i din ledergruppe, eller behov for lederrekruttering? Ta kontakt med en av våre erfarne rådgivere for en samtale om hvordan vi kan hjelpe deg.

Ansvarlig rådgiver

Knut Ole Tande

Partner og lead digitalisering og IT

Lederinnsikt

Se alle artikler

Topplederfrokost : «Den perfekte stormen? Hvordan lede i ukjent farvann»

BackerSkeie startet 2023 med en pangstart og samlet 150 toppledere, fysisk og digitalt, til topplederfrokost med temaet «Den perfekte stormen? Hvordan lede i ukjent farvann». To av Norges fremste makroøkonomer, Elisabeth Holvik og Jan Ludvig Andreassen, delte tankevekkende innlegg om dagens geopolitiske klima, utsiktene for makroøkonomien i 2023 og hvordan dette vil påvirke norske bedrifter og lederskap.

– Å bygge en solid ledergruppe er øverste prioritet

Som CEO i et IT-konsulentselskap i sterk vekst, gjennomgikk Melissa Mulholland og hennes lederteam en ledergruppe evaluering i regi av BackerSkeie. Resultatet var et bedre bilde av talentene hun hadde rundt seg, og hvilke behov som måtte fylles for enda bedre å realisere ambisiøse mål og en global strategi.

Styrets hovedutfordringer i fornybar energi

Selskapene i fornybar-sektoren står midt i den rivende utviklingen mot et mer bærekraftig samfunn. Rollen som styremedlem krever mot, engasjement, orienteringsevne og den rette kompetansen. Usikkerheten særlig om samfunnsutvikling og markeder, er en konstant faktor når det skal fattes beslutninger med ringvirkninger langt utover styrerommets fire vegger.