Et godt hodejaktår

15. mai 2018Skrevet av: BackerSkeie

Markedet har tatt seg opp for hodejegerne. Mercuri Urval, Backer Skeie og Visindi hadde omsetningsøkning på over 20 prosent i fjor.

«Fjoråret ble et veldig bra år», sier Knut Ole Tande, Managing Partner i Backer Skeie. Selskapet hadde en omsetningsvekst på 29 prosent, tilsvarende 27,5 millioner kroner.

«I fjor fikk vi et resultat på 4,3 millioner kroner, og det er vi godt fornøyd med.» I 2016 gikk selskapet med underskudd i forbindelse med restrukturering av virksomheten i Norden.

Flere styrerekrutteringer

«Vi opplever blant annet økt etterspørsel etter rekrutteringer til styrer, og etter styreevalueringer», forteller Tande. «Generelt er vi inne i en positiv trend for norsk økonomi, og det medfører at dyktige ledere er mer villige til å se på nye muligheter.»

For bare noen tiår siden ble hodejegerbransjen sett på som mystisk, og få kjente til metodene som ble benyttet for å finne frem til potensielle kandidater. I dag er det større åpenhet rundt prosesser og metodikk, men Tande mener likevel at det kunne vært bedre.

«Konfidensialitet er ekstremt viktig i vår bransje, og det skal vi hegne om. Jeg tror likevel bransjen ville vært tjent med større grad av åpenhet, uten at det går på bekostning av konfidensialiteten», avslutter han.

Saken er utdrag fra Finansavisen 21. mars 2018.

 

Om BackerSkeie

BackerSkeie Executive Search er et ledende selskap i Norge innen Executive Search med lang erfaring fra rekruttering av fremragende ledere og styremedlemmer til norske og internasjonale selskaper. Ta kontakt med en av våre erfarne rådgivere for en samtale om hvordan vi kan hjelpe deg.

Ansvarlig rådgiver

Knut Ole Tande

Partner og lead digitalisering og IT

Lederinnsikt

Se alle artikler

Regulering av kjønnsbalanse i styrerommet – et juridisk perspektiv

Innen 2024 er omme, må over 6.500 av landets selskaper ha sikret en balansert kjønnssammensetning i sitt styre. Partner og advokat Caterina Håland Gaeta i SANDS opplever at de fleste er positive til det nye kravet – og at det er både tydelig og ambisiøst. Konsekvensen av å ikke etterleve kravet til 40% kjønnsbalanse i styret per 31.12 kan være betydelig.

– Det mangler teknologikompetanse i styrer og ledergrupper

Det sa corporate vice president i Microsoft, Bjørn Olstad, på BackerSkeies Topplederfrokost 22. November med tema «AI og ledelse». Et rekordstort publikum med over 250 toppledere og styremedlemmer fikk høre Olstad og professor i teknologiledelse ved OsloMet, Tale Skjølsvik, komme med sine tanker rundt hvordan AI påvirker ledelse og lederrollen.

Alisdair Munro ny partner i BackerSkeie

Alisdair Munro begynte i desember som ny partner i BackerSkeie. Munro kommer fra en partner-rolle i Norge hos et av verdens største Executive search-selskaper og bringer med seg over 10 års erfaring fra bransjen, kombinert med over 30 års internasjonal ledererfaring.