Bjørnar Skas skal styrke BackerSkeies posisjon i markedet ytterligere

17. august 2022Skrevet av: BackerSkeie

15. august startet Bjørnar Skas (46) som ny Managing Partner i BackerSkeie. Han tar over etter Knut Ole Tande, som etter 4,5 år går over i en rolle som Equity Partner i selskapet. – Vi er svært godt fornøyd både med nyansettelsen, og at Tande fortsetter i selskapet, sier styreleder Cato Backer.

BackerSkeies nye Managing Partner, Bjørnar Skas, kommer fra rollen som leder for Workforce Advisory-avdelingen i EY. Han er utdannet sivilingeniør, og har over 20 års erfaring med utvikling av ledere og organisasjoner.

Skas bringer med seg mye ledelseserfaring rundt rådgivning, god innsikt om hva som kreves av ledere i en rekke ulike bransjer og en særlig forståelse for viktigheten av å finne riktig kulturell “fit” internt i en organisasjon.

– Jeg ledet avdelingen i EY i lang tid, og ser på dette som et fint karrieresteg videre. Jeg hadde nok ikke byttet jobb, og bransje, for ethvert selskap, men her får jeg muligheten til å lære mer og utvikle meg videre. Når BackerSkeie ringer tar man det seriøst, og dette var rett og slett en for god mulighet til å takke nei til, sier Skas.

– Drives av å utvikle andre

Han beskriver BackerSkeie som et velrennomert selskap med en sterk organisasjon, og påpeker at inntrykket han hadde av selskapet, kulturen og verdiene har blitt forsterket gjennom hans egen rekrutteringsprosess og menneskene han har møtt.

– Det har særlig vært en styrke at Knut Ole har vært så tett på i rekrutteringsprosessen. Både han og Are (Skeie) blir viktige sparringspartnere for meg i mine første måneder i BackerSkeie, og jeg ser frem til et godt samarbeid oss imellom, sier Skas.

Nå gleder han seg til å ta fatt på de nye oppgavene som venter ham.

– Jeg drives av å utvikle andre. Det har jeg gjort i EY, og det gjør jeg på privaten, der jeg har stor glede av å trene både datteren min på seks i allidrett og sønnen min på 11 i langrenn. Nå gleder jeg meg til å fortsette med det som Managing Partner i BackerSkeie, fastslår han.

– Skal ta en tydeligere posisjon på mangfold og bærekraft

En motiverende faktor for Skas da han valgte å forlate EY til fordel for BackerSkeie, var muligheten til å bidra til økt mangfold i styre og ledelse i noen av landets viktigste selskaper.

– Jeg ser at dersom man skal gjøre noe på mangfoldsagendaen, da er det første grepet man må gjøre å finne riktig leder på toppen. Jeg ønsker å bidra til å sikre at de selskapene som skal bringe Norge inn i det grønne skiftet har tilgang til de absolutt beste talentene og lederne, forteller Skas.

Den nye Managing Partneren har allerede satt seg mål om hva han ønsker å oppnå i sin nye rolle.

– BackerSkeie skal fortsette utviklingen, fortsette veksten, styrke vår posisjon i markedet ytterligere og ta en enda tydeligere posisjon på mangfold og bærekraft, slår han fast.

– For kundene våre betyr dette at den enorme profesjonaliteten og høye kvaliteten vi allerede har i selskapet vil bli enda bedre. Jeg har med meg mye erfaring og kjennskap innenfor ledelsesrådgivning og prosessutvikling, og dette vil jeg bruke for å posisjonere BackerSkeie enda sterkere som den mest profesjonelle aktøren i markedet.

Enda mer tid til klientene

Knut Ole Tande har ledet BackerSkeie siden 2018. I hans tid som Managing Partner har selskapet doblet omsetningen og nesten doblet antall ansatte. Posisjonen som ledende innen Executive Search er tydelig befestet.

– Jeg er veldig stolt over det vi som team har fått til de siste 4,5 årene, det har vært en fantastisk reise som jeg har vært så heldig å få lov til å lede. Vi har fått lov til å rekruttere til styrer og ledergrupper i selskaper med en enorm påvirkning og gjennom det har vi bidratt til bedre ledelse i Norge, sier Tande stolt.

– Det var også en fin avslutning med all time high i 1. halvår og en rekordstor oppdragsmengde å gå igang med nå i august, legger Tande til. Tande har dermed stor tro på et nytt rekordår for BackerSkeie i 2022.

– I fjor høst gav jeg beskjed til Cato Backer om at jeg ønsket å starte en prosess der vi skulle finne min etterfølger. Jeg mener dette er positivt for selskapet som kan få nye impulser og få inn en ressurs som har andre kompetanseområder enn det jeg har tilført selskapet de siste årene. Det mener jeg vi nå har fått på en veldig god måte gjennom Bjørnar. Kanskje det aller viktigste har likevel vært at jeg ønsker å bruke enda mer tid med klientene og på de viktige rekrutteringene vi gjør. Nå får jeg muligheten til å fokusere kun på dette, det ser jeg frem til, avslutter Tande.

Ansvarlig rådgiver

Knut Ole Tande

Partner og lead digitalisering og IT

Cato Backer

Executive Partner og lead industri

Lederinnsikt

Se alle artikler

Regulering av kjønnsbalanse i styrerommet – et juridisk perspektiv

Innen 2024 er omme, må over 6.500 av landets selskaper ha sikret en balansert kjønnssammensetning i sitt styre. Partner og advokat Caterina Håland Gaeta i SANDS opplever at de fleste er positive til det nye kravet – og at det er både tydelig og ambisiøst. Konsekvensen av å ikke etterleve kravet til 40% kjønnsbalanse i styret per 31.12 kan være betydelig.

– Det mangler teknologikompetanse i styrer og ledergrupper

Det sa corporate vice president i Microsoft, Bjørn Olstad, på BackerSkeies Topplederfrokost 22. November med tema «AI og ledelse». Et rekordstort publikum med over 250 toppledere og styremedlemmer fikk høre Olstad og professor i teknologiledelse ved OsloMet, Tale Skjølsvik, komme med sine tanker rundt hvordan AI påvirker ledelse og lederrollen.

Alisdair Munro ny partner i BackerSkeie

Alisdair Munro begynte i desember som ny partner i BackerSkeie. Munro kommer fra en partner-rolle i Norge hos et av verdens største Executive search-selskaper og bringer med seg over 10 års erfaring fra bransjen, kombinert med over 30 års internasjonal ledererfaring.