Alisdair Munro

Alisdair Munro

Partner

Alisdair Munro

Partner

Alisdair er Partner og har 10 års erfaring som Partner fra to av verdens ledende internasjonale Executive Search-selskaper. Alisdair har hovedsakelig fokusert på styre- og topplederrekrutteringer, evaluering av toppledere/topplederteam og styrer/styremedlemmer, etterfølgerplanlegging ("succession planning") og bistår også med rådgivning innen talent/people strategy og kompetanse-arkitektur.

Klientene til Alisdair har særlig vært innen sektorene IT/telekom/media, consumer & retail, profesjonelle tjenester og industri. I tillegg har han fokusert på stillinger som CIO, CTO, CISO / CSO, CDO, CHRO og Juridisk direktør på tvers av alle bransjer.

I 2020 bistod Alisdair S/he Community med et mentorprogram for fremtidens kvinnelige toppledere.

Han har over 30 års internasjonal ledererfaring innen sektorer som consulting, teknologi, transport/logistikk samt næringspolitikk som bl.a. Administrerende direktør, HR-direktør og Salgs-/Markedsdirektør.

Tidligere har Alisdair bl.a. vært Direktør for kunnskap og teknologi i Hovedorganisasjonen Virke og han har også innehatt flere lederroller i selskaper som Tandberg, DHL, US West, TMP (en Telenor spin-off), Heidrick & Struggles og Korn Ferry – begge de to sistnevnte også som leder av teknologisektoren i Norge. Han har jobbet/bodd i flere land i Vest Europa, Øst Europa, Afrika og Sentral Asia, i tillegg til å ha vokst opp i flere land i Europa og Asa. Etter flere år i internasjonale lederroller er Alisdair flytende i både tysk og russisk i tillegg til å ha to morsmål (norsk og engelsk).

Alisdair er utdannet Siviløkonom fra University of Stirling, Skottland.

Lederinnsikt fra Alisdair Munro

Alisdair Munro ny partner i BackerSkeie

Alisdair Munro begynte i desember som ny partner i BackerSkeie. Munro kommer fra en partner-rolle i Norge hos et av verdens største Executive search-selskaper og bringer med seg over 10 års erfaring fra bransjen, kombinert med over 30 års internasjonal ledererfaring.