Alisdair Munro ny partner i BackerSkeie

11. desember 2023Skrevet av: BackerSkeie

Alisdair Munro begynte i desember som ny partner i BackerSkeie. Munro kommer fra en partner-rolle i Norge hos et av verdens største Executive search-selskaper og bringer med seg over 10 års erfaring fra bransjen, kombinert med over 30 års internasjonal ledererfaring.

– Jeg gleder meg veldig til å ta fatt på arbeidet med å utvikle BackerSkeie inn i selskapets tredje tiår, og til å bistå noen av Norges viktigste styrer og toppledere med kanskje det viktigste de gjør, nemlig å sørge for at de har den rette kompetansen og talentet i sine organisasjoner, sier Munro.

Sterk posisjon

– BackerSkeie har gjennom to tiår etablert en solid posisjon i Norge og er kjent for å være et team med høy faglig ekspertise og dyp bransjeinnsikt på tvers av sektorer. Selskapet har demonstrert evnen til å bistå klienter internasjonalt. Alt dette var viktig for meg når jeg valgte å bli partner i BackerSkeie, forteller Munro.

– Slik jeg ser det er BackerSkeie i dag det største Executive Search-miljøet i Norge. De har et svært godt og kompetent researchapparat og mange rådgivere med lang erfaring og gode resultater over tid. Jeg gleder meg til å bli en del av teamet, sier Munro.

En av bransjens enere

Managing partner i BackerSkeie, Bjørnar Skas er svært godt fornøyd med at Munro valgte BackerSkeie.

– Her har vi fått om bord en av bransjens enere. Munro har en helt unik kompetanse med over 30 års ledererfaring fra tre kontinenter. Han har over 10 års bransjeerfaring fra to av verdens største Executive Search-selskaper og har en merittliste i bransjen som mange bare kan drømme om. Vi gleder oss veldig til å se Alisdair utvide denne merittlisten i BackerSkeie, gjennom å bistå både eksisterende og nye klienter, forklarer Skas.

– Alisdair har jobbet både med toppleder- og styrerekrutteringer og har også god erfaring fra ledergruppeevalueringer, et forretningsområde som vi ser en økende interesse og behov for blant våre klienter, forteller Skas.

Alisdair har erfaring fra å hjelpe klienter i flere ulike sektorer, men har kanskje særlig ekspertise innenfor IT, telekom & media, consumer & retail, profesjonelle tjenester og industri.

Forretningsstrategi, people-strategi og talentledelse

– «Life is what happens when you’re busy making other plans», skrev John Lennon. Disse ordene gjelder også for våre klienter og ledere vi er i dialog med og det er utrolig givende og spennende å kunne utgjøre en forskjell i grensesnittet forretningsstrategi/people-strategi/talentledelse, mener Munro.

– Å være en del av BackerSkeie-teamet gir meg muligheten nettopp til å utgjøre en forskjell i grensesnittet mellom forretningsstrategi, people-strategi og talentledelse. Jeg gleder meg til å bistå klienter med deres strategiske og operasjonelle utfordringer og være med på å utvikle selskapet i årene som kommer, avslutter Munro.

Om BackerSkeie

BackerSkeie Executive Search er et ledende selskap i Norge innen Executive Search med lang erfaring fra rekruttering av fremragende ledere og styremedlemmer til norske og internasjonale selskaper. Ta kontakt med en av våre erfarne rådgivere for en samtale om hvordan vi kan hjelpe deg.

Ansvarlig rådgiver

Lederinnsikt

Se alle artikler

Regulering av kjønnsbalanse i styrerommet – et juridisk perspektiv

Innen 2024 er omme, må over 6.500 av landets selskaper ha sikret en balansert kjønnssammensetning i sitt styre. Partner og advokat Caterina Håland Gaeta i SANDS opplever at de fleste er positive til det nye kravet – og at det er både tydelig og ambisiøst. Konsekvensen av å ikke etterleve kravet til 40% kjønnsbalanse i styret per 31.12 kan være betydelig.

– Det mangler teknologikompetanse i styrer og ledergrupper

Det sa corporate vice president i Microsoft, Bjørn Olstad, på BackerSkeies Topplederfrokost 22. November med tema «AI og ledelse». Et rekordstort publikum med over 250 toppledere og styremedlemmer fikk høre Olstad og professor i teknologiledelse ved OsloMet, Tale Skjølsvik, komme med sine tanker rundt hvordan AI påvirker ledelse og lederrollen.

Hvordan fyller du organisasjonen med de riktige menneskene

I takt med at kampen om talentene tilspisser seg ytterligere, øker også viktigheten av å ha en tydelig strategi for hvordan selskapet skal tiltrekke seg og engasjere kritisk kompetanse for å kunne levere på selskapets strategi - en gjennomarbeidet Talent Acqusition Strategy.