Selvledelse – hvordan få tid til det viktigste

20. september 2018Skrevet av: BackerSkeie

Mange toppledere sliter med å få tid til alle dagens gjøremål og har egentlig mer enn nok med å lede bedriften, men hvordan skal du lede deg selv?

Forfatteren av boken «Selvledelse» gir deg seks raske tips til å bedre lede deg selv. Resultatet kan også være forbedrede prestasjoner og resultater for bedriften.

Som toppleder skal du tenke strategisk, drive endringsprosesser, utvikle og støtte egen ledergruppe i tillegg til den daglige driften. Både eiere og styrer stiller stadig høyere krav til resultater på kort sikt og planer på lang sikt. Det er heller ikke til å stikke under en stol at mange toppledere opplever at tidsbruken i hverdagen ofte heller går med til operative hasteoppgaver, fremfor strategi og ledelse.

Med dette som bakteppe har forfatteren av boken «Selvledelse» seks tips som kan hjelpe deg til å få mer tid til det viktigste.

1. Energi

Toppledere som presterer godt må fornye sitt energinivå, enten gjennom trening, særskilte aktiviteter eller ved å slappe av. Husk også at toppledere som opplever at familien har det bra og har et godt forhold mellom familie og jobb, yter også bedre i jobbsituasjonen.

2. Motivasjon

Ved å fokusere på oppgaver som motiverer deg vil du også jobbe mer effektivt og dermed styrke dine jobbprestasjoner.

3. Tidstyver

Systematisk selvobservasjon kan gi nyttig informasjon og hjelpe deg til å avdekke egne tidstyver.

4. Mål

Sett deg konkrete mål både på kort og lang sikt og fokuser på disse målene.

5. Oppgavedeling

Det er viktig å være bevisst på hvilke oppgaver man utfører som toppleder. God oppgavedeling gir deg mer tid til det viktigste.

6. Stillhet

I en travel hverdag er det også viktig med stillhet.

Les mer om selvledelse her.

 

Om BackerSkeie

BackerSkeie Executive Search er et ledende selskap i Norge innen Executive Search med lang erfaring fra rekruttering av fremragende ledere til norske og internasjonale selskaper. Har du en utfordring i din ledergruppe, eller behov for lederrekruttering? Ta kontakt med en av våre erfarne rådgivere for en samtale om hvordan vi kan hjelpe deg.

Ansvarlig rådgiver

Lederinnsikt

Se alle artikler

Trine Silje ny partner i BackerSkeie

Trine Silje Nygård begynte 16. april som ny partner i BackerSkeie. Trine Silje har over 20 års erfaring fra ledelse, prosjektledelse, oppbygging av ny virksomhet og ledelsesrådgivning fra Metier, KPMG og Deloitte for klienter i både offentlig og privat sektor. Særlig helsesektoren, prosjektorienterte virksomheter, profesjonelle tjenester og fornybarsektoren har vært fokusområder de senere år.

– Du må omfavne generativ AI

Generativ kunstig intelligens har fanget interessen til mange i norsk næringsliv, men konserndirektør for data og teknologi i Schibsted og styreleder i NorwAI, Sven Størmer Thaulow, bekymrer seg for selskapenes evne til å implementere teknologien på en god måte.

Hva er riktig lønnsnivå i ledelsen?

Hva er konkurransedyktig lønn for konsernsjef og direktører? Det spørsmålet diskuteres i disse dager i styrer og kompensasjonsutvalg. BackerSkeie kan bistå med de relevante datapunktene.