Trend: Slutter uten å ha ny jobb klar

20. mai 2019Skrevet av: BackerSkeie

26. april ble vår managing partner Knut Ole Tande intervjuet i DNMagasinet. Her møter vi fem ledere som sa opp jobben uten å ha noen ny å gå til.

«Jeg vil ikke si at det skjer ofte, men vi møter på det av og til. Og det skjer definitivt ofte nok til at vi kanskje kan kalle det en ny trend,» sier Tande.

Krevende lederjobber

Stadig oftere dukker det opp lederkandidater som har sluttet i sin forhenværende jobb før de har noe nytt å gå til.

«Jeg tror det henger sammen med at lederjobber i dag er så krevende at flere har funnet ut at det å være i full jobb samtidig som man skal finne noe nytt er vanskelig,» forklarer han.

I tillegg mener han at økonomi spiller en avgjørende faktor og at de generelle avtalene en leder har i dag er bedre sammenlignet med tidligere.

«For det første er det bedre økonomi blant folk. Du gjør ikke et usikkert jobbskifte hvis du ikke har økonomisk trygghet i bunnen. Noe av denne tryggheten handler om at mange ledere i dag forhandler frem en gunstig sluttavtale allerede når de begynner i ny jobb. Dermed har de lønn i en viss periode mens de ser seg om etter noe nytt,» sier Tande.

«Men kan man som hodejeger tenke at det ligger noe skjult bak en tilsynelatende frivillig oppsigelse når det skjer på denne måten?» Spør han. «Det ligger alltid en risiko i å si opp før man har ny jobb. Men så lenge kandidaten selv har et bevisst forhold til det valget han eller hun har tatt, og gode grunner til å gjøre det, går det bra. Noen sier at de rett og slett trengte en frisone til å tenke for å finne ut hva deres neste utfordring skal være.»

Økt bevissthet

Tande mener også at det er økt bevissthet rundt de ulike fasene i en lederjobb.

«En annen konsekvens av at lederrollen blir mer krevende, er at noen ledere passer godt i en fase av et selskaps drift, men ikke så godt i neste fase. Dette er stadig flere ledere og eiere bevisste om. Naturlige veiskiller der man som leder kan si at, ok, så er jeg i mål med min ekspertise her og bør søke meg videre,» avslutter Tande.

Saken er et utdrag fra DNMagasin, april 2019. Du kan lese hele saken her (betalingsmur).

 

Om BackerSkeie

BackerSkeie Executive Search er et ledende selskap i Norge innen Executive Search med lang erfaring fra rekruttering av fremragende ledere til norske og internasjonale selskaper. Har du en utfordring i din ledergruppe, eller behov for lederrekruttering? Ta kontakt med en av våre erfarne rådgivere for en samtale om hvordan vi kan hjelpe deg.

Ansvarlig rådgiver

Knut Ole Tande

Partner og lead digitalisering og IT

Lederinnsikt

Se alle artikler

Begynn internt og suppler eksternt: Slik bygger du en solid leadership pipeline

Ved å ha et konkret og aktivt forhold til selskapets “leadership pipeline” får du et bedre grunnlag for å finne den beste personen til lederrollen – uavhengig av om du ender opp med en intern eller ekstern kandidat.

– Den virkelige utfordringen er inkludering

Stadig flere norske selskaper har mangfold og inkludering som et viktig punkt på agendaen, men utviklingen går ikke så raskt som man kunne ønsket. Hva skal til for å skape en mangfoldig arbeidsstyrke og ledergruppe, som på sikt kan sikre bærekraftig økonomisk vekst?

– Fusjonen som skal sikre større slagkraft i fornybarsektorens fremtid

Arbeidet med å fusjonere kraftselskapene Agder Energi og Glitre Energi startet i 2020. Tre år, én pandemi, én energikrise og én krig i Europa senere kunne resultatet, Å Energi, endelig se dagens lys.