Slik blir du blinket ut av hodejegerne

20. oktober 2018Skrevet av: BackerSkeie

I et intervju med Dagens Næringsliv 19. november forklarer managing partner, Knut Ole Tande hva som skal til for å bli blinket ut av hodejegerne.

Tande: «Det første vi kartlegger, er hva klienten vår – altså kunden – er ute etter: Hvilke egenskaper og kompetanser må en kandidat ha for å oppfylle klientens mål? Det er alltid en kombinasjon av erfaring og personlige lederegenskaper som gir den riktige løsningen. Samtidig er en persons potensial definitivt viktig», sier daglig leder Knut Ole Tande hos Backer Skeie.

Tande: «Når målbildet er klart, må man lete etter de rette kandidatene til jobben», forklarer han.

Tande: «Vi har en database med kandidater, men det er bare en liten bit av helheten, for ethvert oppdrag er unikt. Researcherne våre kartlegger bransjer og personer og leter seg frem. For at et talent skal bli «oppdaget», er det viktig at man har et nettverk og at man har lagt igjen spor etter seg. Det er selvfølgelig viktig at du har levert gode resultater i den jobben du har i dag. Men selv om du ikke har lykkes i én jobb, betyr ikke det at du ikke kan lykkes et annet sted. Det må to til for å danse tango», sier Tande.

Hans beste råd til kandidater som vil bli kontaktet av hodejegere, er å være aktiv på Linkedin og andre sosiale medier, engasjere seg i relevante temaer og gjøre seg synlig på en positiv måte.
Tande: «Dette kan for eksempel innebære å delta på faglige arrangementer og seminarer hvor du kan bygge opp et større kontaktnett. Bygg profilen din og gjør en god jobb der du er, så er du på god vei», sier han.

Journalist: «Er det greit å ringe hodejegere direkte?»

Tande: «Ja, for så vidt. Men ha en klar plan med samtalen og velg en hodejeger som du vet rekrutterer i din bransje. Ellers blir det raskt oppfattet som «spam».»

Les saken i sin helhet her.
Utdrag fra Dagens Næringsliv, november 2018.

 

Om BackerSkeie

BackerSkeie Executive Search er et ledende selskap i Norge innen Executive Search med lang erfaring fra rekruttering av fremragende ledere til norske og internasjonale selskaper. Har du en utfordring i din ledergruppe, eller behov for lederrekruttering? Ta kontakt med en av våre erfarne rådgivere for en samtale om hvordan vi kan hjelpe deg.

Ansvarlig rådgiver

Lederinnsikt

Se alle artikler

BackerSkeie tilbyr nå Management for Hire

BackerSkeie tilbyr nå Management for Hire, og særlig innen funksjonen økonomi og finans.

Trine Silje ny partner i BackerSkeie

Trine Silje Nygård begynte 16. april som ny partner i BackerSkeie. Trine Silje har over 20 års erfaring fra ledelse, prosjektledelse, oppbygging av ny virksomhet og ledelsesrådgivning fra Metier, KPMG og Deloitte for klienter i både offentlig og privat sektor. Særlig helsesektoren, prosjektorienterte virksomheter, profesjonelle tjenester og fornybarsektoren har vært fokusområder de senere år.

– Du må omfavne generativ AI

Generativ kunstig intelligens har fanget interessen til mange i norsk næringsliv, men konserndirektør for data og teknologi i Schibsted og styreleder i NorwAI, Sven Størmer Thaulow, bekymrer seg for selskapenes evne til å implementere teknologien på en god måte.