Et generasjonsspørsmål

14. mai 2010Skrevet av: BackerSkeie

Cato Backer, partner i BackerSkeie, er intervjuet i Finansavisen.

Partner Cato Backer i BackerSkeie tror at noe av forklaringen på den lave kvinneandelen blant toppledere er generasjonsbetinget. Hvis en toppstilling utlyses er det gjerne mellom fem og ti prosent kvinner som søker. Men så er også snittalderen på dem som søker topplederstillinger rundt 50 år. I denne aldersgruppen er det ikke så mange kvinner som har relevant erfaring og utdannelse. Derfor er det nok mange som ikke føler seg kvalifisert til å søke, sier Backer. Situasjonen er annerledes blant de litt yngre.

Til lederstillinger hvor søkere gjerne er mellom 35 og 40 år, er kvinneandelen mye høyere, sier Backer. Denne generasjonen med kvinner kommer fra studiekull hvor kvinneandelen er mye høyere enn for 30 år siden. Derfor er kvinneandelen også et spørsmål om generasjon. Så får fremtiden vise om kvinnene egentlig vil helt til topps, sier Backer.

I dag er det flere kvinner enn menn som studerer økonomi og teknologi ved mange ledende høyskoler, sier Backer. Han understreker at i Searchoppdrag, der hodejegerfirmaet selv kontakter kandidater, søker man ofte spesielt for å finne frem kvinnelige kandidater.

Saken er utdrag fra Finansavisen, 2010. 

 

Om BackerSkeie

BackerSkeie Executive Search er et ledende selskap i Norge innen Executive Search med lang erfaring fra rekruttering av fremragende ledere og styremedlemmer til norske og internasjonale selskaper. Ta kontakt med en av våre erfarne rådgivere for en samtale om hvordan vi kan hjelpe deg.

Ansvarlig rådgiver

Lederinnsikt

Se alle artikler

BackerSkeie tilbyr nå Management for Hire

BackerSkeie tilbyr nå Management for Hire, og særlig innen funksjonen økonomi og finans.

Trine Silje ny partner i BackerSkeie

Trine Silje Nygård begynte 16. april som ny partner i BackerSkeie. Trine Silje har over 20 års erfaring fra ledelse, prosjektledelse, oppbygging av ny virksomhet og ledelsesrådgivning fra Metier, KPMG og Deloitte for klienter i både offentlig og privat sektor. Særlig helsesektoren, prosjektorienterte virksomheter, profesjonelle tjenester og fornybarsektoren har vært fokusområder de senere år.

– Du må omfavne generativ AI

Generativ kunstig intelligens har fanget interessen til mange i norsk næringsliv, men konserndirektør for data og teknologi i Schibsted og styreleder i NorwAI, Sven Størmer Thaulow, bekymrer seg for selskapenes evne til å implementere teknologien på en god måte.