Et generasjonsspørsmål

14. mai 2010Skrevet av: BackerSkeie

Cato Backer, partner i BackerSkeie, er intervjuet i Finansavisen.

Partner Cato Backer i BackerSkeie tror at noe av forklaringen på den lave kvinneandelen blant toppledere er generasjonsbetinget. Hvis en toppstilling utlyses er det gjerne mellom fem og ti prosent kvinner som søker. Men så er også snittalderen på dem som søker topplederstillinger rundt 50 år. I denne aldersgruppen er det ikke så mange kvinner som har relevant erfaring og utdannelse. Derfor er det nok mange som ikke føler seg kvalifisert til å søke, sier Backer. Situasjonen er annerledes blant de litt yngre.

Til lederstillinger hvor søkere gjerne er mellom 35 og 40 år, er kvinneandelen mye høyere, sier Backer. Denne generasjonen med kvinner kommer fra studiekull hvor kvinneandelen er mye høyere enn for 30 år siden. Derfor er kvinneandelen også et spørsmål om generasjon. Så får fremtiden vise om kvinnene egentlig vil helt til topps, sier Backer.

I dag er det flere kvinner enn menn som studerer økonomi og teknologi ved mange ledende høyskoler, sier Backer. Han understreker at i Searchoppdrag, der hodejegerfirmaet selv kontakter kandidater, søker man ofte spesielt for å finne frem kvinnelige kandidater.

Saken er utdrag fra Finansavisen, 2010. 

 

Om BackerSkeie

BackerSkeie Executive Search er et ledende selskap i Norge innen Executive Search med lang erfaring fra rekruttering av fremragende ledere og styremedlemmer til norske og internasjonale selskaper. Ta kontakt med en av våre erfarne rådgivere for en samtale om hvordan vi kan hjelpe deg.

Ansvarlig rådgiver

Cato Backer

Executive Partner og lead industri

Lederinnsikt

Se alle artikler

Topplederfrokost : «Den perfekte stormen? Hvordan lede i ukjent farvann»

BackerSkeie startet 2023 med en pangstart og samlet 150 toppledere, fysisk og digitalt, til topplederfrokost med temaet «Den perfekte stormen? Hvordan lede i ukjent farvann». To av Norges fremste makroøkonomer, Elisabeth Holvik og Jan Ludvig Andreassen, delte tankevekkende innlegg om dagens geopolitiske klima, utsiktene for makroøkonomien i 2023 og hvordan dette vil påvirke norske bedrifter og lederskap.

– Å bygge en solid ledergruppe er øverste prioritet

Som CEO i et IT-konsulentselskap i sterk vekst, gjennomgikk Melissa Mulholland og hennes lederteam en ledergruppe evaluering i regi av BackerSkeie. Resultatet var et bedre bilde av talentene hun hadde rundt seg, og hvilke behov som måtte fylles for enda bedre å realisere ambisiøse mål og en global strategi.

Styrets hovedutfordringer i fornybar energi

Selskapene i fornybar-sektoren står midt i den rivende utviklingen mot et mer bærekraftig samfunn. Rollen som styremedlem krever mot, engasjement, orienteringsevne og den rette kompetansen. Usikkerheten særlig om samfunnsutvikling og markeder, er en konstant faktor når det skal fattes beslutninger med ringvirkninger langt utover styrerommets fire vegger.