Peder Juland

Peder Juland

Lead associate

Peder Juland

Lead associate

Peder Juland er lead associate og leder vårt team for research og analyse i Norge.

Han har ti års erfaring med søk etter ledere og spesialister fra flere hundre rekrutteringsprosesser. Han jobber særlig med oppdrag innen IT/teknologi, FMCG/retail og industri.

Muligheten til å snakke med de beste kandidatene og samtidig sparre med bransjens ledende konsulenter og researchere, gjør jobben min attraktiv, utviklende og interessant.

Peder har lang erfaring fra både norske og internasjonale Executive Search-selskaper, og har tidligere jobbet med salg i bl.a. Microsoft.

Peder har en BA Honours-grad fra University of Strathclyde i Skottland.

Lederinnsikt fra BackerSkeie

Den forretningsorienterte HR-direktøren – en mangelvare i norske virksomheter

Rammene for strategisk HR ble utviklet så tidlig som på 80-tallet, men fremdeles er HR primært en administrativ funksjon i de fleste norske bedrifter. De få selskapene som, ved å rekruttere topptalenter til funksjonen, har løftet HR opp og frem har oppnådd svært gode resultater.

Topplederwebinar «Krisetid er endringstid»

Nylig avholdt BackerSkeie sitt tredje topplederwebinar i serien «Ledelse under Covid 19-krisen», hvor Monica Ødegaard, Managing Partner i PA Consulting, var invitert for å gi oss et bilde på hvordan krisetid også kan være en god tid for endring.

Slik finner du topplederne med den rette motivasjonen for stillingen

Riktig motivasjon er kanskje den aller viktigste forutsetningen for at en ny toppleder lykkes i jobben. Men hvordan kan du forsikre deg om at en lederkandidats motivasjon er ærlig og troverdig?