Maria Brevik

Maria Brevik

Partner

Maria Brevik

Partner

Maria Brevik er Partner i BackerSkeie og bistår klienter på tvers av bransjer og funksjoner. Hun har over 15 års erfaring fra Executive Search og rekruttering, både som rådgiver, researcher og som leder for rekrutteringsfunksjon i et av Norges ledende revisjons- og konsulenthus.

Maria har erfaring fra flere ulike bransjer, blant annet telecom, professional services og helse, og bistår klienter med rekruttering av ledere innen et bredt spekter av funksjoner, som IT, forretningsutvikling, HR og økonomi.

Employer branding og prosjektledelse er også områder hun har bred erfaring fra.

Maria er utdannet siviløkonom fra Handelshøyskolen BI.

Lederinnsikt fra BackerSkeie

Topplederfrokost: «Hvordan sikre startups suksess?»

BackerSkeie inviterte nylig til topplederfrokost med tema: «Hvordan sikre startups suksess?» Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Håkon Haugli og investor og rådgiver Trond Riiber Knudsen kom med sine perspektiver og innspill til over 100 toppledere, styremedlemmer og eiere.

Hva kjennetegner en moderne CFO?

Fra en litt bortgjemt rolle et sted i lederhierarkiet har CFO-en vokst frem som en av selskapets viktigste ressurser. Et større fokus på vekst og verdiskapning byr på mange muligheter, men stiller også høyere krav til personen som skal fylle den sentrale rollen.

– Tillitsforholdet mellom styret og administrasjonen er alfa og omega

Et selskap kan ikke fungere optimalt uten godt samarbeid mellom styret og administrasjonen. Dersom ikke styreleder og CEO jobber godt sammen er konsekvensen at en av dem må byttes ut, mener styrelederveteranen Dag Mejdell.