Loader

Er motivasjon viktigere enn IQ?

Tradisjonelt sett dreier rekruttering for mange bedrifter seg om å finne den smarteste kandidaten. Nyere forskning viser at ledere kan være bedre tjent med å velge de mest motiverte kandidatene.

For noen uker tilbake publiserte professor ved BI, Bård Kuvaas, en interessant artikkel om forholdet mellom resultater, motivasjon og evnen til å bearbeide informasjon. Evnen til å bearbeide informasjon og motivasjon er begge viktige for arbeidsprestasjoner, men ny forskning viser at de kan påvirke arbeidsprestasjoner uavhengig av hverandre og kan kompensere for hverandre.

Dette kan bety mye også innen lederrekruttering:

1.Identifiser motivasjon


Motivasjon kan være like viktig faktor til å forutsi fremtidige resultater som evnen til å bearbeide informasjon. Dermed blir det viktigere å identifisere de med størst motivasjon for stillingen.

2. Kan motivasjon kompensere IQ?


Forskning viser at motivasjon og evnen til å prosessere informasjon kan kompensere hverandre. For eksempel kan høy grad av motivasjon kompensere for svakere evner til å bearbeide informasjon. Professor Kuvaas tilbyr et intuitivt eksempel for å illustrere: En mindre smart person kan løse en oppgave bedre enn en smart person dersom hun eller han har høyere motivasjon – og vice versa».

3. Topp resultatene med å motivere dine ansatte


Evner til å bearbeide informasjon er ganske statisk og kan i dag måles ganske sikkert ved hjelp av ulike testverktøy. Motivasjon er ikke like stabil og påvirkes av ledelse. Dermed blir det viktig å rekruttere ledere som selv er motivert, men ikke minst ledere med evner å motivere sine ansatte på en god måte.

Les mer om forholdet mellom evner og motivasjon fra professor Kuvaas her.

Om BackerSkeie


BackerSkeie Executive Search er et ledende selskap i Norge innen Executive Search med lang erfaring fra rekruttering av fremragende ledere til norske og internasjonale selskaper. Har du en utfordring i din ledergruppe, eller behov for lederrekruttering? Ta kontakt med en av våre erfarne rådgivere for en samtale om hvordan vi kan hjelpe deg.
Se flere Kontakt oss
Forrige        18  Av 71        Neste